Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ???

Τι γκρίνια! 
Τι μιζέρια!
10.000.000 drama queens μαζεμένες σε μια μικρούλα χώρα, ψάχνουν εναγωνίως κάποιον άλλο για να του αποδώσουν την κόλασή τους. 
"Ποτέ δε φταίω εγώ", μοιάζει να είναι η συλλογική μας σκέψη και σε κάθε θέμα προσαρμόζεται ανάλογα.
Άνοιξαν τα σχολεία σήμερα. Και τα βλαστάρια μας δεν έχουν βιβλία. "Ω! ΤΙ ΤΡΑΓΩΔΙΑ! Πώς τολμάν να μας περιπαίζουν έτσι, αυτό, το παλιοκράτος φταίει, η κυβέρνηση δεν νοιάζεται μπλα μπλα μπλα μπλα!" 
Αν ακούσω άλλη μια τέτοια μπούρδα, ειλικρινά φοβάμαι ότι μπορεί να κάνω εμετό από τα αυτιά. 
Τα βιβλία που κάθε χρόνο ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ την τελευταία μέρα του σχολείου, ξαφνικά είναι τα εκ των ων ουκ άνευ, τα βιβλία που τόσο από την πλειονότητα των μαθητών, όσο και των γονέων είναι τελείως απαξιωμένα και χρόνια τώρα θεωρούνται ελλιπέστατα, ξαφνικά ΜΑΣ ΚΑΙΝΕ.
Ποιό από τα ζώα που είχαν να κάνουν δηλώσεις για το θέμα, μπήκε στον κόπο να δει τη σελίδα του ΥΠ. Παιδείας http://digitalschool.minedu.gov.gr/ στην οποία υπάρχουν ψηφιοποιημένα όλα τα συγγράματα Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου;


Ως άνθρωπος με πτυχίο και μεταπτυχιακό εκπαιδευτικού χαρακτήρα, ως επιτυχούσα (μη διοριστέα) στον ΑΣΕΠ, με άδεια διδασκαλίας από το 1998, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ, ούτε γιατί ο κάθε ηλίθιος παρουσιάζει ως τόσο σημαντικό κάτι που ο κάθε καθηγητής που σέβεται τον εαυτό και τη δουλειά του θεωρεί απλώς ένα καλό συμπλήρωμα.


(Όταν το 2000 βρέθηκα με υποτροφία στην Όλλανδία στο πλαίσιο του πτυχίου μου, πήγα με το πάσο μου να παραλάβω τα συγγράματα του εξαμήνου. Η υπάλληλος, ελαφρώς σοκαρισμένη, μου εξήγησε ότι τα συγγράματα ή τα αγοράζεις - κάτι σαν 150€ το βιβλίο- ή τα κατεβάζεις από το ιντερνετ, στη σχετική σελίδα του Πανεπιστημίου. Εγώ, εντελώς σοκαρισμένη, της εξήγησα πως στην Ελλάδα,  τα συγγράματα διανέμονται δωρεάν. "Oh", she said "i guess that works for you"- guess being the keyword). 

2 σχόλια: